Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

L’Audiència impedeix tancar la macrocausa del procés per la investigació de l’acció d’Exteriors

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona ha impedit el tancament de la macrocausa del ‘procés’ al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona fins que es resolgui un conflicte de competències del mateix jutjat 13 amb el jutjat 18, que investiga l’acció d’Exteriors de la Generalitat entre l’any 2011 i el 2017. Així ho ha decidit amb una interlocutòria, avançada per ‘El Món’ i a la qual ha tingut accés l’ACN, del 4 de novembre passat. La causa del 13 estava a punt de tancar-se, però alguns dels processats van recórrer la decisió en considerar que primer s’ha de dirimir quin jutjat es queda la part que afecta l’acció exterior.

Publicitat

Inicialment les peticions d’inhibició es van desestimar, i també un recurs sobre la conclusió del sumari, que algunes parts entenien que s’havia de repetir perquè l’Audiència havia obligat a fer noves diligències. Però una altra secció de l’Audiència, la segona, va admetre a tràmit un recurs contra la desestimació de la petició d’inhibició. Ara, per això, la secció 21 ha decidit aturar la finalització de la instrucció al jutjat 13 haurà d’esperar que l’altra secció de l’Audiència decideixi sobre la possible inhibició.

Et pot interessar  La injustícia espanyola manté la inhabilitació de Torra per no despenjar per segon cop un llaç groc de la Generalitat 
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió