Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’ANC posa la lupa en els principis democràtics de l’independentisme: Denuncia la repressió espanyola a Westminster

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha visitat, aquest dilluns 24 d’octubre, el Parlament britànic a Westminster, Regne Unit, on s’ha reunit amb el grup de parlamentaris APPG on Catalonia i ha mantingut diverses reunions amb parlamentaris del Partit Nacional Escocès i del Sinn Féin, acadèmics i entitats, a més de reforçar lligams amb la comunitat catalana de Londres.

En la trobada, Feliu, va denunciar que, tot i situar-nos cinc anys després del referèndum d’independència de l’1 d’Octubre “la repressió contra els catalans continua”. Sota aquest paraigua, la presidenta va fer referència al cas d’espionatge, Catalangate, d’on es desprenen milers de persones processades per les seves idees polítiques: “Aquesta onada repressiva ha estat planificada per les autoritats espanyoles per crear un efecte desmobilitzador entre els independentistes”, sentencia Feliu.

Publicitat

Així mateix, la presidenta de l’Assamblea ha interpel·lat Europa: “Si Espanya abusa dels drets fonamentals amb impunitat, això estableix un precedent perillós a la Unió Europea”.

La reunió estava organitzada per una de les delegacions de l’Assemblea al Regne Unit, ANC England, i el grup de treball interparlamentari All-Party Parliamentary Group(APPG) on Catalonia, creat el 2017 amb l’objectiu de fer un seguiment del conflicte català i desenvolupar vincles entre els dos territoris.

Et pot interessar  Cap sorpresa: l'Audiència de Barcelona desestima el recurs de l'ANC contra el tancament de 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut