Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’ANC farà enguany una doble gran mobilització: per la Diada i per l’1 d’octubre

El lema és “Lluitem i guanyem la independència” amb la voluntat que “el moviment popular pressioni el front institucional”

Avatar
Agències 08/07/2021
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, amb membres de l'entitat i representants de les altres organitzacions que també donen suport a la convocatòria.

L’Assemblea Nacional Catalana prepara una mobilització doble per la Diada i l’1 d’octubre sota els conceptes de “lluita i independència” per “empoderar el poble” i transmetre que “la independència és possible i més necessària que mai”. Així ho ha anunciat aquest dijous la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, en un acte a Barcelona, on ha remarcat la necessitat d'”activar el front ciutadà i popular per pressionar l’institucional”. La primera manifestació, la de l’11 de setembre, començarà a la plaça Urquinaona i acabarà al Parc de la Ciutadella, on està ubicat el Parlament de Catalunya. El lema d’aquest any serà “Lluitem i guanyem la independència”.

Les mobilitzacions també compten amb la implicació d’Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència, que han estat presents a la presentació d’avui. Se n’aniran donant més detalls en els pròxims dies. L’objectiu és “activar el moviment popular per pressionar el front institucional. Cal que els tres fronts vagin units: popular, institucional i internacional”, ha dit Paluzie.

Els parlaments finals de l’acte de la Diada es farà al Parc de la Ciutadella, al final del recorregut. Avui la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, seguint la petició d’entitats com el Grup Koiné i l’exemple de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també ha ofert únicament ha ofert la roda de premsa en català. Paluzie s’ha mostrat ferma i quan un periodista li ha demanat si podia respondre en castellà li ha respost que estava parlant en català i així ho continiaria fent i que si volien podien doblar la seva intervenció.