Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

‘L’alcaldia de nit’, la proposta de Maragall per garantir el descans veïnal a Barcelona

ERC defensa instal·lar més sonòmetres a la ciutat per aplicar mesures destinades a mitigar el soroll: "Estem obligats a reaccionar ja"

|

- Publicitat -

L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, proposa impulsar la figura de ‘l’alcaldia de nit‘ per garantir el descans veïnal. Segons han explicat el líder republicà a la capital catalana i el regidor i candidat Jordi Coronas, Esquerra proposa crear aquesta figura, que seria responsable del funcionament de la ciutat en horari nocturn, dotat amb un equip “suficient” per coordinar i controlar les tasques municipals entre les 22 h i les 6 h, una mesura que els republicans ja van defensar al programa electoral de les eleccions del 2019.

Així mateix, plantegen desplegar més Zones Acústiques Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN) i, en conseqüència, instal·lar més sonòmetres. Els republicans tampoc no descarten més sancions, la prohibició de venda d’alcohol a les botigues a partir de les 21 h o reforçar la presència de Guàrdia Urbana i agents cívics.

Publicitat
Et pot interessar  La lluita veïnal contra el soroll s'alia a Barcelona i demana atendre "amb urgència" el problema

“Estem obligats a reaccionar ja”, ha afirmat Maragall, que ha titllat “d’inacceptable” que en el 90% dels sonòmetres de la ciutat se superin els llindars màxims de soroll establerts per l’OMS. “Durant molt temps l’Ajuntament feia veure que no sabia i mirava cap a una altra banda, ara els hem obligat a saber”, ha dit l’alcaldable en referència a l’exigència d’instal·lar sonòmetres.

A més a més, Esquerra aposta per replantejar l’oci de la ciutat per tal “d’ampliar i diversificar” l’oferta actual. “La qualitat de vida que volem a la nostra ciutat no es pot permetre grans concentracions d’oci en zones habitades”, ha indicat Jordi Coronas.

D’altra banda, ha detallat el regidor, ERC proposa elaborar un mapa de “punts conflictius” de la ciutat per intervenir-hi des de l’urbanisme amb una perspectiva de gènere perquè esdevinguin espais més segurs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut