Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’alcalde de Salt insta la Generalitat a reobrir la taula de mediació per resoldre la vaga d’escombriaires

|

- Publicitat -

L’alcalde de Salt (Gironès), el republicà Jordi Viñas, ha instat oficialment el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat a reobrir la taula de mediació per resoldre la vaga indefinida d’escombriaires. L’objectiu és intentar desencallar el diàleg entre les parts. Per una banda, els treballadors; i per l’altra, l’empresa concessionària del servei, FCC Medio Ambiente.

L’Ajuntament de Salt insisteix en la necessitat de trobar “una sortida acordada” al conflicte, i recorda que l’acumulació de residus -avui és el tercer dia de vaga- ja ha començat a ser “un problema de salut pública i de mobilitat per a les persones al municipi”. Així mateix, el consistori ha denunciat que no s’estan complint els serveis mínims. L’aturada indefinida dels treballadors de neteja viària i recollida d’escombraries va començar el dia de Nadal.

Publicitat

AMPLIACIÓ

La Generalitat ha acceptat la petició i ha convocat una mediació aquest dimarts per intentar resoldre la vaga indefinida d’escombriaires de Salt. La trobada, que es farà a la Inspecció Territorial de Treball, s’ha fixat a les deu del matí. Hi ha convocats els representants dels treballadors i els de la concessionària del servei, FCC Medio Ambiente. El comitè de vaga celebra que “per fi” s’hagi “mogut fitxa” per intentar resoldre el conflicte, tot i que també deixa clar que a la plantilla li “costa entendre” que hagin calgut “sis dies, tres d’ells exercint el dret de vaga” per obrir aquesta negociació. Els escombriaires ja avancen que aniran a la trobada amb “ganes d’arribar a un acord” per tenir un nou conveni i millorar les condicions de la plantilla i el servei.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut