Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Deixalles als carrers i treballadors acampats: comença la vaga d’escombriaires a Salt

|

- Publicitat -

La vaga indefinida d’escombriaires que ha començat aquesta mitjanit a Salt (Gironès) ja es deixa notar als carrers. Sobretot a la zona centre, hi ha deixalles —bosses i trastos— que s’amunteguen al costat dels contenidors. Els vaguistes han muntat un campament davant la seu de la concessionària, on han encès una foguera, i asseguren que no se’n mouran fins que el conflicte es desencalli. Critiquen que l’empresa, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) s’hagi tancat en banda a l’hora de negociar un nou conveni. A més, es queixen que hi ha rates als contenidors i el servei és “deficient”. Ho exemplifiquen dient que els serveis mínims que s’han dictat per a l’orgànica ja són, de fet, superiors a la recollida que fan habitualment.

Cadires, una foguera per escalfar-se i un rètol a la façana de la seu de l’empresa: ‘Prou promeses, conveni ja! Escombriaires en lluita per unes condicions laborals dignes!!’. Els treballadors de la recollida de residus sòlids urbans i neteja viària de Salt han començat aquesta mitjanit la vaga indefinida, i part d’ells estan acampats davant la nau per fer visible la protesta.

Publicitat

L’aturada afecta una quarantena de treballadors (comptant fixos, eventuals i personal d’administració). “Fa massa temps que tenim els sous congelats, fa un any que no tenim nou conveni i les condicions amb què hem de fer el servei són precàries”, explica el president del comitè d’empresa, Xavier Vives.

Els motius que els han portat a aturar-se són, per tant, dobles. Per una banda, les millores laborals (aquí, posen el focus en el conveni i en la manera com es contracten els eventuals). I per l’altra, la situació amb què es troben quan han de fer la recollida. Critiquen que el servei ja va néixer amb mal peu, perquè és clarament “deficitari” —no hi ha prou camions i s’espatllen— i fa temps que estan aguantant “una plaga de rates”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut