Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

L’advocat italià de Puigdemont descarta totalment que se li apliquin mesures cautelars demà dilluns

Angelo Marras ha assegurat que no hi ha “cap possibilitat” que el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser impedeixi a Puigdemont exercir les seves funcions com a eurodiputat a Brussel·les

Agències 03/10/2021
Pla mig de l'advocat italià de Carles Puigdemont, a la sortida del Tribunal d'Apel·lació de l'Alguer, atenent els mitjans de comunicació. Imatge del 24 de setembre de 2021

L’advocat italià de Carles Puigdemont, Agostino Angelo Marras, descarta que el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser dictamini mesures cautelars contra el president exiliat en la vista de dilluns. En una entrevista a ‘FAQS’, l’advocat ha assegurat que “no hi ha cap possibilitat” i ha donat per fet que Puigdemont podrà tornar a Brussel·les per fer la seva feina al Parlament Europeu.

Agostrino Angelo Marras ha explicat que hi ha un termini màxim d’aproximadament dos mesos per resoldre el cas ja que el Tribunal d’Apel·lació de Sàsser tindrà un màxim de 60 dies per decidir. I després hi hauria cinc dies per presentar recurs, que el Tribunal Suprem d’Itàlia hauria de resoldre en un màxim de deu dies.

L’advocat italià ha deixat clar que qualsevol decisió del tribunal de Sàsser pot ser impugnada al Tribunal Suprem italià i que amb el simple fet d’interposar un recurs, la decisió queda suspesa. “No hi haurà cap mena d’ordre immediata. Només al final del judici el Suprem italià dictarà quina serà la sort de Puigdemont, ha afegit.

Quan se li ha preguntat si descarta del tot l’extradició de Puigdemont, ha respost que “des d’un punt de vista processal hi ha tots els elements perquè l’euroordre no s’executi contra Puigdemont. I ha afegit que, a nivell processal, seria una decisió “sense fonament i injusta”.