Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

L’Advocacia de l’estat espanyol no es mulla sobre la concessió dels indults dels líders del procés

|

- Publicitat -

L’Advocacia de l’Estat no s’ha pronunciat sobre si el govern espanyol ha de concedir els indults als presos independentistes en l’informe que ha emès aquest dimarts i que havia sol·licitat el Tribunal Suprem. En un escrit de 12 pàgines l’advocada de l’Estat del judici del procés, Rosa Maria Seoane, sosté que si l’Advocacia de l’Estat, com a òrgan de l’Administració General de l’Estat, es manifestés “sobre la justícia o conveniència de l’indult o sobre la forma de la concessió de gràcia” es podria entendre que “s’estaria anticipant o determinant el sentit d’una decisió que només competeix al govern”. L’Advocacia de l’Estat només conclou que el dany econòmic dels fets ocorreguts “entre juliol i octubre de 2017” s’ha reparat.

En l’informe, Seoane només analitza allò relatiu amb el delicte de malversació de cabals públics que va determinar la sentència del Tribunal Suprem i, per tant, només es pronuncia sobre el cas d’Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa. No analitza la resta de peticions.

Publicitat

L’Advocacia de l’Estat sosté que la part ofesa de l’Administració General de l’Estat és el Ministeri d’Hisenda pels perjudicis “que s’haurien produït en relació amb els esdeveniments ocorreguts a Catalunya entre juliol i octubre de 2017”.

Seoane cita l’informe del Tribunal de Comptes que conclou que els polítics de l’1-O ja han dipositat els 4,1 milions d’euros de fiança fixada com a responsabilitat civil per les despeses del referèndum, prèvia al judici que fixarà la quantitat definitiva.

“La finalitat pròpia d’aquesta fase és la determinació provisional de l’abast i assolir el dipòsit. És precisament el que s’ha acreditat en la documentació remesa des del Tribunal de Comptes”, diu l’informe que conclou que aquest dipòsit “constitueix un element que repararia el perjudici produït a la Hisenda Pública”.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut