Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

L’Advocacia de l’Estat demana a Llarena que suspengui les euroordres contra Puigdemont i Comín

També reclama que demani el suplicatori amb urgència

Agències 03/01/2020
El jutge espanyol Pablo Llarena

L’Advocacia de l’Estat ha sol·licitat a Pablo Llarena que suspengui les ordres europees de detenció i entrega dictades contra el president a l’exili Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín, però també sol·licita amb “el més aviat millor” que demani el suplicatori per anul·lar les seves immunitats després de ser escollits eurodiputats.

Així ho ha dit en un informe, aquest divendres, el jutge del Suprem, després que demanés a les parts que es manifestessin sobre si la sentència del TJUE del passat 19 de desembre, que va afirmar que Junqueras tenia immunitat des que va ser proclamat europarlamentari, té “la mateixa incidència” en la situació de Puigdemont i Comín, també electes al Parlament Europeu.

Aquesta postura és en part contrària a la Fiscalía, que demanava al jutge instructor que mantingués les ordres nacionals i internacionals de detenció, i la declaració de rebel·lió de Puigdemont i Comín. El Ministeri Públic també va sol·licitar al magistrat que es dirigeixi tan aviat com es pugui al Parlament europeu per demanar que se’ls suspengui la immunitat.