Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’advertència de Josep Costa davant la trencadissa independentista

L’exvicepresident del Parlament recorda que “entre nosaltres només és un debat d’estratègies” i que “l’enemic és l’estat”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 11/05/2021
El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, durant el ple del Parlament l'1 de juliol de 2020 (Horitzontal)

El lletrat i exmembre de la Mesa del Parlament, Josep Costa, ha fet un intent per refredar la guerra entre ERC i Junts en el marc de les negociacions per formar Govern que sembla que no tingui marxa enrere.

En una piulada, l’exvicepresident del Parlament carrega contra els “trols del que havia estat el meu partit”, que segons Costa li han enviat “difamacions, insults i atacs”. Ell mateix creu que aquests “són víctimes de la divisió que han fomentat”, però fa una advertència que pretén rebaixar la tensió acumulada per l’independentisme. “No oblidem mai dues coses: Entre nosaltres és només un debat d’estratègies, i l’enemic és l’estat”, ha etzibat en un intent de fer reflexionar sobre la greu desunió que hi ha actualment, i que només fa que retardar el procés d’independència, mentre els poders de l’estat no cessen amb la repressió i la persecució constant cap a l’independentisme.