Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 617
La República

La Xina confirma que no s’han registrat casos nous de coronavirus a Wuhan, epicentre de la pandèmia

Tampoc s’ha confirmat cap cas de contagi local a cap indret del país

Avatar
Agències 19/03/2020

El Ministeri de Salut de la Xina ha confirmat aquest dijous que no s’ha registrat cap cas de contagi per coronavirus a la ciutat de Wuhan, capital de la província d’Hubei i epicentre de la pandèmia, i tampoc s’ha confirmat cap cas de contagi local al país.

No obstant això, la Xina ha registrat un total de 34 casos de coronavirus exportats des de l’estranger, la qual cosa eleva el balanç a 189 positius procedents d’altres països.

Dels 34 confirmats aquest dimecres, 21 s’han registrat a Pequín, nou a la província de Guangdong, dos a Xangai, un a la província d’Heilongjiang i l’últim a la de Zhejiang.

Així, les últimes xifres ofertes per les autoritats xineses deixen un balanç de 80.928 casos de coronavirus confirmats i el decés de 3.245 persones al país asiàtic.

Al seu torn, els casos greus han disminuït en 308 fins als 2.314, mentre que els sospitosos d’haver contret la malaltia s’han xifrat en 23. En total, a Xina hi ha 105 casos sospitosos de coronavirus.

D’altra banda, aquest dimecres han estat donades d’alta 819 persones, la qual cosa fa un global de 70.420 pacients que han abandonat els hospitals del país després de recuperar-se de la malaltia. No obstant això, 7.263 encara segueixen ingressats.

Les autoritats han informat que 9.144 persones que van tenir contacte proper amb malalts encara estaven sota observació mèdica, mentre que 1.032 han finalitzat aquest dimecres la vigilància.

A més, les autoritats sanitàries xineses han confirmat 192 casos de coronavirus a Hong Kong, entre els quals s’inclouen quatre morts, i 15 a Macau. En total, 95 pacients han estat donats d’alta després de recuperar-se del virus a Hong Kong, mentre que a Macau es mantenen en deu.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), després dels elevats casos de contagi del nou coronavirus a nivell global, ha passat a qualificar de pandèmia el brot.

Els signes comuns d’infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda sever, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

Relacionats