Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

La votació final de l’amnistia no se celebrarà fins a finals de febrer, com a mínim

La Comissió de Justícia encara pot prorrogar els debats 15 dies més, de manera que la votació de l'amnistia pot endarrerir-se fins al març

|

- Publicitat -

El rellotge per a aprovar la llei d’amnistia pactada entre el govern espanyol i els partits independentistes continua en marxa, després que la primera votació de la norma fracassés arran del vot en contra de Junts, que vol més marge per a negociar les esmenes i blindats els encausats pel Tsunami, el cas Volhov o els CDR. Concretament, ara els de Junts tenen marge per a negociar les esmenes fins a finals de febrer com a mínim, que és quan tindrà lloc la votació final de l’amnistia, si no hi ha més pròrrogues.

La Mesa del Congrés ha analitzat aquest dimarts a l’informe dels lletrats de la cambra baixa espanyola. El document apunta que la llei d’amnistia s’haurà de debatre de nou a la Comissió de Justícia a partir del dictamen que es va aprovar el 30 de gener; la comissió, d’altra banda, disposa d’un termini de 15 dies que expira el 21 de febrer per elaborar un nou redactat. Així, aquest calendari situa la votació final de la llei d’amnistia com a mínim al ple que té lloc entre el 27 i el 29 de febrer. Així i tot, la comissió té la possibilitat de prorrogar els debats 15 dies més, de manera que la llei podria arribar al ple com a màxim dues setmanes després, ja entrat el mes de març.

Publicitat

Paral·lelament, la Mesa ha desestimat els arguments del PP i de Vox, que consideren que malgrat que el ple del 30 de gener va aprovar el dictamen de la llei, el fet que finalment la llei quedés rebutjada en el seu conjunt (pel ‘no’ de Junts) suposa que el projecte ha decaigut i que s’ha de tornar a iniciar tot el procés.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"

Un cop rebutjades aquestes peticions de la dreta i l’extrema dreta, aquest dimarts s’inicia el calendari de 15 dies de què disposa la comissió per redactar un nou dictamen a partir del text aprovat i amb les esmenes vives que van deixar diversos grups com ERC i Junts. Segons aquest calendari la comissió hauria de tenir enllestit i aprovat un nou dictamen el 21 de febrer.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut