Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Borràs apunta que el ‘no’ de Junts a l’amnistia permetrà “afinar i millorar”: “No és prou robusta pel context que tenim”

Junts descarta abordar els pressupostos de l'Estat fins que s'aprovi la llei d'amnistia

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha apuntat que el ‘no’ de Junts a la llei d’amnistia la setmana passada al Congrés permetrà “obrir temps per afinar i millorar” la llei, ja que consideren que “no és prou robusta pel context que tenim”. En aquest sentit, en una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de TVE ha defensat que l’amnistia “serà i complirà si amnistia a tothom”. També s’ha referit als pressupostos de l’Estat. Ha advertit que estan “centrats” en l’amnistia i que fins que no estigui aprovada no s’asseuran a negociar els comptes del 2024 amb el govern espanyol. “No estem a cap bloc”, ha repetit afegint que “treballen pels interessos de Catalunya”.

Borràs ha insistit en el fet que “hi ha uns jutges que no volen aplicar aquesta llei” i ha recriminat al poder judicial “manifestar-se” sobre una mesura que encara no està feta. “És una anomalia”, ha valorat. Preguntada per si l’amnistia hauria d’incloure-la a ella, Borràs ha respost que hauria d’acollir a “tothom que s’ha sentit perseguit per la justícia espanyola”. Tot i no afirmar-ho clarament, la presidenta de Junts ha comentat que el seu es tracta d’un cas de ‘lawfare’ i que ha vist “giragonses”.

Publicitat

La líder de Junts ha parlat també de les negociacions amb el PSOE. Ha dit que ella no hi ha entrat “per qüestions personals” i ha afirmat que no té la “voluntat de sortir a la fotografia”. Sobre el lideratge de Puigdemont, ha remarcat que l’expresident actua en una “mirada de país” i no de “partit”.

Sàmper, Madaula i Casol

Borràs ha parlat de la baixa de Junts de l’exconseller d’Interior, Miquel Sàmper, per la seva disconformitat en algunes decisions del partit. Ha reconegut que n’havien parlat i ha defensat la “transversalitat ideològica” de Junts. “Tenim diversos corrents, la gestió de la diversitat sempre té un punt de complexitat”, ha assenyalat.

Et pot interessar  Comín tornarà a Catalunya amb Puigdemont el dia de la investidura

Sobre els casos Madaula i Casol, les dues diputades que han denunciat haver patit masclisme dins la formació, Borràs no s’ha volgut pronunciar al·legant que les deliberacions les fa dins els “òrgans interns” del partit. De fet, Borràs va votar en contra d’expulsar Casol del grup parlamentari, tot i que la majoria es va declinar per l’opció contrària i la diputada lleidatana passarà a no adscrita.

“Les disputes polítiques es resolen políticament, i el masclisme estructural cal combatre’l”, ha dit. “Segurament no hi ha cap àmbit que estigui exclòs d’un masclisme que estigui imperant de la societat”, ha acabat justificant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut