Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Junts votarà en contra de la llei d’amnistia si no hi ha “canvis” per protegir els encausats pel Tsunami i ‘Volhov’

|

- Publicitat -

Canvi de postura de Junts a última hora, que ha anunciat que votarà en contra la norma si no hi ha “garanties” per als investigats per terrorisme i traïció en les causes del Tsunami Democràtic i el ‘cas Volhov’. Les últimes negociacions entre Junts i el PSOE pel que fa a les esmenes amb el PSOE no van resultar fructíferes, i davant la probabilitat de deixar fora de l’amnistia els represaliats per aquestes causes, la directiva de la formació independentista, després de reunir-se de forma extraordinària, ha acordat no donar suport a la llei d’amnistia. 

Junts, de fet, considera que “la proposta d’amnistia que es vota avui no garanteix aquests dos objectius”, especialment després de veure “la deriva de diversos estaments judicials per boicotejar la llei i deixar molts independentistes fora”. Fonts de la formació assenyalen a l’ACN la preocupació que l’actual redactat de la norma pugui deixar-ne fora el Tsunami Democràtic i el cas ‘Volhov’, després dels últims moviments dels jutges Manuel García-Castellón i Joaquín Aguirre, que treballen incansablement per allargar les investigacions i impedir que els encausats puguin acollir-se a l’amnistia.

Publicitat

No obstant això, encara no hi ha una decisió final presa i des de Junts mantenen la porta oberta a una entesa ‘in extremis’ amb el PSOE. “Encara s’està negociant i negociarem fins al darrer minut per a introduir-hi canvis per assolir aquests objectius”, apunten des del partit. I conclouen al respecte: “Si aquests canvis no s’accepten, Junts no podrà votar a favor de la llei”.

Et pot interessar  Jordi Pujol revela que votarà Junts el 12-M: "Ara toca Junts i votaré en Puigdemont"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut