Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

La vacuna d’Oxford contra el coronavirus és la més avançada i podria protegir el doble del previst

Les bones sensacions dels assajos clínics deixen en evidència el ministre del Gobierno Pedro Duque, que assegurava que la vacuna que sortís d’Espanya seria la millor

Redacció 17/07/2020

Aquest setembre es podrà sortir de dubtes i comprovar si una de les vacunes més prometedores contra el coronavirus, creada per la universitat d’Oxford, és realment eficaç. De fet, ara per ara els investigadors implicats tenen bones sensacions, i han arribat a la conclusió que, després de diversos resultats, la vacuna podria proporcionar una “doble protecció” contra la SARS-CoV-2, més del que s’esperava.

Segons informa el diari El Mundo, les mostres de sang analitzades dels voluntaris mostren una immunització que genera una resposta conra el virus no només a través de l’estimulació dels anticossos, sinó també de limfòcits T, que actuen contra la infecció. Aquesta suma d’escuts és que la que s’espera que sigui capaç de protegir a les persones de la Covid-19.

Malgrat tot, encara no se sap la durada d’aquesta suposada protecció que oferiria la vacuna, però sens dubte aporta un punt de positivisme a la situació. Una dada que també deixa en ridícul les declaracions del ministre de Ciència del Gobierno, Pedro Duque, que va afirmar que les vacunes espanyoles serien les més eficaces contra el coronavirus.