Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

[Vídeo] El ministre de Ciència espanyol creu que la vacuna espanyola “serà millor” que la dels altres països

#MarcaEspaña: Prepotència i vehemència fins i tot en la recerca de la solució a la pandèmia: “Encara hi ha la possibilitat que els laboratoris espanyols trobin la primera vacuna útil”

Redacció
Redacció 17/04/2020
El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, aquest 7/6/2019 a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres (horitzontal)

El ministre de Ciència, Pedro Duque, ha avisat que “abans de l’any que ve” no veu que sigui “possible tenir una vacuna segura, que es pugui donar a la gent i en la que pugui confiar un sistema sanitari”. Duque ha explicat que el procés per desenvolupar una vacuna pot trigar fins a cinc anys però que, en el cas del coronavirus, s’accelerarà perquè sigui més ràpid. En aquest sentit, la investigació a l’Estat espanyol avança i un dels projectes de vacuna que s’hi desenvolupen té “desenvolupaments ja molt avançats”. Segons Duque, aquest projecte ja és candidat a vacuna o si no ho serà “la setmana que ve”. El ministre de Ciència ha remarcat que això no vol dir que es pugui tenir ja un producte final sinó un producte que es començarà a provar.

“No encerta un a la primera” dins les proves que es fan, ha dit Duque aquest divendres a la tarda en roda de premsa. Duque ha afirmat que Espanya podria tenir diversos candidats a vacuna. El ministre de Ciència ha dit que pel que fa als medicaments, el procés per desenvolupar-ne un d’específic per al coronavirus tampoc serà immediat però ha confiat en els assajos clínics amb medicaments que servien per a altres malalties.

A l’Estat espanyol s’estan fent una trentena d’assajos clínics d’aquest tipus i se’n faran més. Duque ha esperat que cada cop es tindrà un “avenç millor sobre quina de les medecines existents té un efecte més positiu” contra la covid-19.

Tal com es pot veure al vídeo, Duque creu que “la nostra vacuna serà la millor que les altres” respecte que hi ha altres tres països en fase 1 de trobar la vacuna definitiva.