Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La UE, sobre la detenció de Puigdemont, diu que: “S’ha de respectar la independència de les autoritats judicials”

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha evitat aquest divendres valorar la detenció de Carles Puigdemont a Sardenya, perquè considera que és un assumpte que competeix exclusivament a les autoritats judicials sobre el qual no cal pronunciar-se.

Així ho ha indicat el portaveu de Justícia en l’Executiu de la Comissió Europea, Christian Wigand, en una roda de premsa a Brussel·les, en al qual ha afirmat que “s’ha de respectar la independència de les autoritats judicials”.
Puigdemont va viatjar el dijous a Sardenya per assistir a un festival de folklore però va ser detingut per la Policia italiana a la seva arribada a l’aeroport d’Alghero, en resposta a l’Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa pel Tribunal Supremo.

Publicitat

Aquesta euroordre estava inactiva, ja que el Tribunal General de la Unió Europea va afirmar que hi havia qüestions de forma que impedien que avancés i no podia executar-se, almenys fins que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea resolgués aquestes qüestions. Per tant, el procés de crida i cerca no podia executar-se.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut