Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La resolució del Parlament que titlla d’apartheid la situació a Israel genera crítiques internes

|

- Publicitat -

La decisió del Parlament sobre Israel portarà cua i està generant debat intern dins els partits que van votar la resolució. El Parlament va reconèixer públicament que el sistema que aplica Israel als “Territoris Ocupats” és contrari al dret internacional i equival al crim d’apartheid. Així ho recull el primer punt d’una proposta de resolució que han presentat els grups parlamentaris d’ERC, la CUP i ECP a la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació (CAETC) i que s’ha aprovat amb el vot a favor del PSC-Units, el vot en contra de JxCat i les abstencions de Vox i Cs. El text també condemna la vulneració de drets humans i totes les pràctiques equivalents a l’apartheid contra la població palestina, punt que ha obtingut el vot a favor dels grups que presenten la proposta, PSC i Junts, i l’abstenció de Vox i Cs.

A partir d’aquí s’han anat succeint un seguit de crítiques de càrrecs del Govern i de membres d’ERC com Sergi Sol, a qui li sembla massa haver parlat d'”apartheid”. Per acabar-ho d’adobar, l’organització terrorista Hamas ha acollit i aplaudit la resolució del Parlament de Catalunya, un fet que ha fet la bola encara més gran dins el sector crític amb la decisió, especialment independentista.

Publicitat

Així ho ha expressat la periodista Pilar Rahola en una piulada on ha etzibat que “aquests són els aliats que busquen alguns”.

Et pot interessar  ERC reclama al govern espanyol que expedeixi de manera immediata la declaració de reparació de Companys
Publicitat

Opinió

Minut a Minut