Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La rèplica del PSC a Puigdemont: “La reforma de la sedició és un exercici d’actualització d’acord amb els estàndards europeus”

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC, Elia Tortolero, ha assegurat que la reforma del delicte de sedició “mai s’ha plantejat en benefici de ningú” i que és “un exercici d’actualització d’acord amb els estàndards europeus“. D’aquesta manera ha respost a la carta que l’expresident Carles Puigdemont va publicar diumenge, en què rebutjava la reforma del Codi Penal. Tortolero també apunta que la reforma seria, també, una manera de “girar full” a Catalunya, en la mateixa línia que els indults.

A la carta, publicada quan fa cinc anys de l’exili, l’expresident apunta que l’ha visitat “gent del PSOE” per “generar” expectatives “d’un bon tracte, via reforma del codi penal, i un indult”. Tot plegat, “sempre que acceptés comparèixer davant del Suprem”. Tortolero no ha negat aquests presumptes contactes, però els ha emmarcat fora de la reforma del delicte de sedició. “Els contactes que Puigdemont digui que ha tingut queden al marge total de l’actualització del Codi Penal”, ha afirmat.

Publicitat

La portaveu dels socialistes catalans ha insistit que la reforma del delicte de sedició no es fa “en cap benefici personalista”, sinó que es planteja per adaptar-lo “als estàndards europeus”. I que tot plegat hauria d’ajudar a “girar full” a Catalunya i “encarar el futur amb esperança”.

D’altra banda, el PSC insta el Govern a començar amb ells la ronda de contactes pels pressupostos aquesta setmana. “Som el primer grup i ens agradaria que se seguís l’ordre establert del primer grup”, ha expressat Tortolero, en una roda de premsa a la seu del partit. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va reunir-se el passat divendres amb el líder del PSC, Salvador Illa, tancant així una primera ronda de contactes amb el PSC, Junts, la CUP i En Comú Podem, després que el partit de Laura Borràs i Jordi Turull optés per sortir de l’executiu.

Et pot interessar  ERC, PSC, Junts, comuns i PPC coincideixen a reclamar un millor finançament en el primer debat preelectoral del 12-M

Els socialistes expliciten, ara, que els agradaria “que se seguís l’ordre establert” i que el Govern els cridés a ells primer en la ronda de converses que Presidència va dir que s’obriria aquesta setmana per abordar els pressupostos. Els d’Illa insisteixen que allarguen la mà per a negociar els comptes “amb molta exigència” per a “rescatar Catalunya” i que hi hagi pressupost vigent l’1 de gener del 2023.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut