Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La repassada del TGUE a Llarena, explicada per Gonzalo Boye

|

- Publicitat -

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha explicat en detall el que suposa la decisió del TGUE sobre la immunitat dels eurodiputats de Junts, convertint-se en una nova plantofada per la justícia espanyola repressora i Pablo Llarena. En un extens fil a Twitter, l’advocat ha explicat que el rebuig a les mesures cautelars presentades es deu al fet que actualment les euroordres es troben suspeses per imperatiu legal segons l’article 23 de l’Estat del Tribunal.

Boye posa èmfasi en el fet que aquesta suspensió és “d’obligació legal”, i contradiu els arguments falsos de Llarena afirmant que “no necessita el dictat de cap resolució”. De moment, cal esperar que es resolguin les prejudicials que el mateix Llarena va presentar al TJUE. Per tant, i perquè quedi ben clara l’explicació de Boye, “no es pot procedir a una ordre de detenció perquè el procediment està suspès”, malgrat el rebuig de les cautelars. Amb tot, l’advocat remarca que el Tribunal General “recorda que la immunitat mai ha estat aixecada”, fet que suposa que els eurodiputats es puguin seguir desplaçant per territori europeu.

Publicitat

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut