Dimarts, 25 de gener de 2022 - Edició 1279
La República

A Llarena li explotarà el cap amb el nou clatellot del TGUE: Les euroordres estan suspeses

Junts explica que el vicepresident del TGUE rebutja les cautelars sobre la immunitat dels eurodiputats, i Puigdemont pica l’ullet a la falta de comprensió de la justícia espanyola: “És senzill d’entendre”

Àlex Huguet 26/11/2021
Carles Puigdemont sortint del tribunal de Sàsser, on l'esperaven Toni Comín i Clara Ponsatí

Sembla que el feixisme espanyol, i en concret el jutge repressor Pablo Llarena, no acaben d’assumir la derrota europea pel que fa als constants intents fallits d’executar euroordres als independentistes exiliats, sobretot pel que fa al president Puigdemont i els consellers de Junts exiliats.

Ara, en un comunicat que ha compartit Junts i Lliures per Europa, asseguren que el TGUE ha rebutjat les mesures cautelars que la defensa dels exiliats va demanar sobre la immunitat de Puigdemont i la resta, perquè actualment les euroordres “estan suspeses per imperatiu legal”, i per tant no es podria procedir a la seva detenció. “Aquesta suspensió és vinculant. Per imperatiu legal”, ha recordat Puigdemont en una piulada on pica l’ullet directament a la Llarena i la seva falta de comprensió reconvertida en una persecució rabiosa cap al president: “És senzill d’entendre”.