Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

La reflexió de Torra sobre l’aprovació dels pressupostos del Govern amb els comuns

El president inhabilitat treu pit de no haver acceptat “cap mena d’intercanvi” amb els comuns durant els pressupostos del 2020 i retreu la manca d’unitat independentista al 52%

Àlex Huguet
Àlex Huguet 23/11/2021
Quim Torra i Pere Aragonès, durant la reunió del Consell Executiu del 29 de gener de 2020 (Horitzontal)

El president de la Generalitat inhabilitat per l’estat espanyol, Quim Torra, ha compartit una interessant reflexió sobre el desgavell al Govern amb l’aprovació dels pressupostos. En un extens fil a Twitter, Torra retreu a l’actual executiu que quan ell era president “també es va pactar uns pressupostos amb els comuns” però defensa que només es va fer “amb urgència després de 3 anys de pròrrogues”, recordant que la seva intenció era anunciar eleccions l’endemà. El president inhabilitat justifica així aquesta negociació amb els comuns, que només “es justificava per l’emergència”, però “no va estar mai vinculada a l’aprovació dels comptes de l’alcaldessa Ada Colau”. “Jo no vaig acceptar mai cap mena d’intercanvi ni de correspondència amb altres institucions”, ha etzibat.

Amb tot, Torra lamenta que, el dia d’avui, “el 52% hauria de servir per culminar el procés de creació de la República Catalana, complint el mandat de l’1-O”, i que la unitat independentista del 52% del Parlament no hagi demostrat la unió que s’espera d’aquesta majoria.