Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La presidenta de l’Assemblea del Consell per la República defensa la presidència de Junts de Puigdemont

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, Ona Curto (CUP), no creu que Carles Puigdemont hagi de renunciar a la presidència de Junts per poder presidir el Consell. En declaracions a Catalunya Ràdio, Curto ha garantit que la mesa de l’ens a l’exili no vetarà aquest debat. Dos membres de l’Assemblea van proposar que el president del Consell no tingui càrrecs orgànics de partit, tal com va avançar ‘El Món’. Això faria que Puigdemont hagués de renunciar a la presidència de Junts si vol optar a continuar al capdavant del Consell per la República. L’Assemblea de l’organisme investirà el nou president a partir del febrer, quan s’hagi aprovat el reglament que prepara la comissió legislativa.

Curto sí que ha avisat dels riscos de fer un reglament excloent, en les seves declaracions a Catalunya Ràdio. La presidenta de l’Assemblea del Consell per la República també ha negat que l’elecció del nou president sigui un procés dirigit. De fet, ha assegurat que serà una votació oberta i amb campanya electoral. A més, no ha amagat pas que Puigdemont sigui un actiu polític important.

Publicitat

Fonts del Consell consultades per l’ACN asseguren que no hi ha hagut cap debat, de moment, al si de l’organisme sobre el paper de Puigdemont, i que l’expresident del Govern tampoc n’ha comentat res en privat.

Des de l’ens a l’exili apunten que tant podria ser que el líder de JxCat deixés la presidència del partit com que la mantingués. Remarquen que, en tot cas, aquesta decisió només dependrà del propi Puigdemont i que el Consell la respectarà.

Et pot interessar  Gavín (Junts) demana el traspàs del servei ferroviari de l'Avant i Puente l'acusa de fer "demagògia"

D’altra banda, des de Junts subratllen que tampoc s’ha parlat de la hipòtesi que Puigdemont deixi el càrrec de la presidència del partit. Tot i això, des de la direcció admeten que, si es confirmés aquest escenari, s’obriria una “nova etapa” al si de Junts.

El nou president del Consell per la República serà l’encarregat de designar el nou govern de l’ens. A més, segons l’acord de legislatura entre ERC i Junts, l’organisme a l’exili s’ha de “reformar” per garantir-ne la transversalitat. Tal com va avançar l’ACN, Esquerra preferia que els canvis es fessin abans de les eleccions a l’Assemblea, cosa que no ha passat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut