Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Policia Nacional va detenir i emmanillar Carbonell sense que la jutgessa del cas ho ordenés

El degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Jesús Sánchez, critica que detencions com aquesta suposa una "pena del telenotícies" i apunta que una citació era suficient

|

- Publicitat -

La jutgessa no va ordenar la detenció de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, sinó que va ser iniciativa pròpia de la Policia Nacional detenir-la, emmanillar-la, i portar-la fins a comissària perquè declarés pel presumpte cas de malversació i prevaricació administrativa a algunes àrees de l’Ajuntament de Sitges. Malgrat això, el vídeo i les imatges de Carbonell emmanillada i guiada pels agents hagin copsat els telenotícies, les portades i les xarxes socials.

El passat dimecres, 21 de juny, la Policia Nacional va realitzar escorcolls a diverses àrees de l’Ajuntament de Sitges, investigant presumptes irregularitats en l’adjudicació de subvencions i fraccionament de contractes a l’entitat Taula del Tercer Sector de Sitges-Garraf. La investigació, que havia començat un any enrere, se centrava en el període entre el 2017 i el 2022, i implicava una desena de persones.

Publicitat

Després dels escorcolls, els agents van resoldre detenir l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell. Tanmateix, segons el comunicat emès per l’Ajuntament de Sitges, així com el partit d’Esquerra Republicana, l’alcaldessa havia detectat les presumptes irregularitats i va posar-les en coneixement d’equips jurídics. Tant el consistori com el partit defensen que Carbonell va aturar les subvencions a l’entitat investigada (la Taula del Tercer Sector de Sitges-Garraf) i va iniciar expedients per reclamar les subvencions no justificades.

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús Sánchez, va criticar a TV3 la “pena del telenotícies” que aquests tipus de detencions suposen. A ulls de Sánchez, una citació judicial era suficient davant un cas com aquest. Ara, tanmateix, la imatge de Carbonell emmanillada i detinguda “ha quedat en la retina de tota la ciutadania”, ha dit el degà.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

Entre la desena de detinguts, hi ha l’exregidor de Promoció Econòmica Guillem Escolà, de Sitges Grup Independent; el secretari del consistori, Òscar Buxeras; una tècnica de platges; un altre funcionari jubilat que havia estat director de l’Àrea de Territori en anteriors mandats; el president de la Taula del Tercer Sector Sitges-Garraf, Joan Carles Nicolás, i algunes persones receptores de les subvencions.

Carbonell està citada a declarar divendres al jutjat que investiga el cas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut