Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Detenen l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i quatre persones més per presumpta prevaricació i malversació

La Policia Nacional ha detingut quatre persones més, i n'investiga una dotzena, vuit de les quals van ser regidors durant el període 2017-2022

|

- Publicitat -

La nova alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que va jurar el càrrec el passat dissabte, ha estat detinguda el migdia d’aquest dimecres, 21 de juny, en el marc de l’operació anticorrupció que agents de la Policia Nacional han dut a terme contra diverses àrees de l’Ajuntament de Sitges. A més de Carbonell, la Policia Nacional ha detingut quatre persones, i n’investiga una dotzena, vuit de les quals van ser regidors durant el periode 2017-2022. Entre els arrestats hi ha el regidor d’ERC Jaume Monasterio, així com el secretari del consistori, una tècnica de platges i el cap de l’Àrea de Territori en anteriors mandats, segons informa l’ACN.

El jutjat d’instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú investiga l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC), i una dotzena de persones més, entre les quals vuit regidors del període 2017-2022, pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental en l’adjudicació de subvencions i contractes menors en els dos passats mandats. Concretament, s’investiga l’actuació de l’Ajuntament respecte a la Taula del Tercer Sector i una cooperativa; la Taula, segons ha avançat la periodista Anna Punsí, hauria rebut més de 600.000 euros entre contractes fraccionats i subvencions.

Publicitat

El jutjat té obertes aquestes diligències des del maig del 2022 i les va obrir després de rebre un nou informe policial. Al llarg deñ matí d’aquest dimecres, els agents han escorcollat diverses àrees de l’Ajuntament, entre les quals l’Àrea de Promoció i Territori, situada en un edifici a la zona de Pruelles, i també el Departament d’Informàtica, al carrer Nou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut