Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

La Plataforma per la Llengua denuncia que Espanya només defensarà el castellà a la UE

Un nou decret del Gobierno “més progressista” ni tan sols menciona el català com a llengua a promocionar per part del Ministeri d’Afers Exteriors

Redacció
Redacció 23/10/2020
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias a la foto de família abans del primer consell de ministres d'aquest 20 de gener del 2020. (Horitzontal)

El Gobierno segueix ignorant el català i les llengües cooficials de l’estat. La Plataforma per la Llengua ha denunciat el nou Real Decreto que assegura que el Ministeri d’Afers Exteriors promourà i defensarà la llengua castellana a les institucions de la Unió Europea. Això indica, segons la plataforma, que “el castellà és l’única llengua autòctona del territori de l’estat espanyol amb què s’identifiquen les institucions en qüestió”, una clara falta de respecte i de cultura per part de l’autodenominat “Gobierno més progressista de la història”.

També es denuncia que “l’actitud del Gobierno es deriva del supremacisme lingüístic castellà, i això té conseqüències serioses sobre el tracte que reben els membres de les minories nacionals i lingüístiques de l’estat”. La Plataforma per la Llengua destaca que malgrat la pandèmia, el sistema espanyol segueix aprovant normes lingüísticament discriminatòries, encara que el castellà sigui la llengua que es segueix imposant en gairebé tots els àmbits públics i privats.

>

Relacionats