Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Plataforma per la Llengua aprofita el Dia d’Europa per impulsar l’oficialització del català a la UE

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua impulsa la campanya “No Official, No exist“, per tal de seguir lluitant per aconseguir que la llengua catalana sigui un idioma oficial a la Unió Europea. Aprofitant el Dia d’Europa, la Plataforma denuncia que sense aquesta oficialitat “els catalanoparlants tenim vulnerats els nostres drets lingüístics”, i insta els usuaris de la xarxa a utilitzar les etiquetes #DiadEuropa i #WhereIsCatalan per tal de viralitzar la campanya.

En un comunicat al portal web de la Plataforma per la Llengua, destaquen “la impossibilitat d’utilitzar el català davant les institucions europees”, així com de les dificultats en permetre que les intervencions dels representants d’Espanya al Consell de la UE per garantir una traducció de qualsevol declaració que s’hagi fet en català.

Publicitat

En un gràfic de la campanya, la Plataforma també reflecteix la gravetat que el català no sigui oficial, ja que ocupa el tretzè lloc en el seu nombre de parlants a la Unió Europea, a tocar del suec o fins i tot del Portuguès.

Et pot interessar  [VÍDEO] Clatellot de Lluc Salellas al PSC per prioritzar cada cop més el castellà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut