Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La Moncloa resta importància a l’acostament d’Iglesias amb ERC i Bildu

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i la portaveu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, han restat importància aquest dimarts als contactes que el vicepresident segon, Pablo Iglesias, mantindrà aquest dimecres amb ERC i Bildu per abordar l’escenari polític i eventuals suports als pressupostos generals de l’Estat. Els contactes d’Iglesias van en paral·lel a la ronda que Calvo manté des d’aquest dilluns amb les formacions parlamentàries. Segons la vicepresidenta “és evident que qualsevol membre del govern pot parlar amb els grups parlamentaris”. “Forma part del que per nosaltres és habitual”, ha afirmat.

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, s’ha expressat en la mateixa direcció. “Són rondes habituals que tots els ministres fan amb els grups parlamentaris per assegurar que els textos normatius continuïn la tramitació sense problemes”, ha afirmat.

Publicitat

Montero ha afirmat que al seu executiu tots els ministres aporten “el seu gra de sorra” per aconseguir els objectius, i qualsevol contribució “serà benvinguda”.

En tot cas, segons Montero, quan Podem i el PSOE hagin enllestit el projecte d epressupostos generals de l’Estat per al 2021 “començarem la ronda de grups parlamentaris” liderada per ella mateixa i amb presència de la mà dreta d’Iglesias, el secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez.

Aquestes, ha dit, “seran les reunions qualitatives” que el govern espanyol conduirà “amb absoluta discreció”.

Tot plegat després que el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, hagi anunciat que aquest dimecres mantindrà una reunió pública amb Iglesias per abordar les negociacions per als pressupostos generals i el la taula de negociació entre els governs català i espanyol.

Et pot interessar  ERC presenta el seu lema de campanya: 'Al costat de la gent. Al costat de Catalunya'

Segons Rufián, tots dos parlaran “de l’escenari que s’obre” en aquesta negociació pressupostària, tant pel que “tenim ja” com pel que “tindrem demà”. Rufián ha insistit que no és el mateix un acord entre el govern de coalició i les forces que van donar suport a la moció de censura que un amb el partit d’Inés Arrimadas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut