Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

La lliçó de Dante Fachin: “L’únic cop que va passar alguna similar a la dels EUA aquí va venir de la mà de la Guàrdia Civil”

Deixa clar que el 23-F és el més semblant a l’assalt dels trumpistes i troba indignant que es vulgui comparar els que defensen les urnes amb els que no n’accepten el resultat

Redacció 07/01/2021
Tejero el 23-F a l'interior del Congreso de los Diputados.

Davant dels unionistes que intenten comparar les mobilitzacions de l’independentisme amb l’assalt d’ahir al Capitoli Albano-Dante Fachin ha alçat la veu per deixar ben clar que “l’única vegada que va passar alguna cosa similar a la que vam viure ahir als EUA va venir de la mà de la Guàrdia Civil”, en referència a l’intent de cop d’estat del 23-F. “L’independentisme va reunir anys milions de persones en manifestacions que estan emparades per la Constitució. I va guanyar les eleccions”, recorda. I ho acompanya de dues fotografies per deixar-ho més clar. Per un costat una vista àeria de la manifestació dun Onze de Setembre. De l’altra, Tejero, pistola en mà, al Congrés dels diputats de Madrid.

En un altre tuit respon a Roger Montañola: “el meu contertulià al ‘Tot es mou’ comparant el dret de manifestació amb l’assalt al Capitoli. I més: comparant els que volen urnes i protesten per l’empresonament de càrrecs electes a les eleccions amb els que no reconeixen un resultat electoral”. El món al revés.