Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

La justícia valenciana arxiva la causa contra Mónica Oltra en no trobar cap delicte

L'exvicepresidenta va dimitir arran de la imputació i les pressions de la dreta i l'extrema dreta, en el que es denuncia com un cas de 'lawfare'

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 15 de València ha acordat aquest dimarts arxivar provisionalment la investigació a l’exvicepresidenta de la Generalitat i líder de Compromís, Mónica Oltra, en no trobar indicis que Oltra hagués manipulat o amagat proves relacionades amb el delicte comès pel seu exmarit. La mesura també afecta la resta de càrrecs de la Conselleria d’Igualtat i el seu gabinet, segons informa À Punt. L’arxivament de la causa, però, no és ferma i es pot recórrer en un termini màxim de cinc dies.

Encara que l’arxivament és provisional, el jutge ha deixat clar que, a parer seu, “s’ha reiterat fins a l’avorriment que no existeix un sol indici que es dictara cap orde o instrucció emanada dels càrrecs directius de la conselleria dirigides a ocultar els fets ni a desacreditar la menor”. El jutge també ha remarcat que “no existia cap mena de protocol” en la conselleria sobre com actuar en cas d’abús sexual a un menor tutelat i tampoc no en va existir cap fins al 20 de setembre del 2017.

Publicitat

Així doncs, després del que des de Compromís han denunciat com un cas de ‘lawfare’ o guerra judicial, la justícia ha decidit arxivar la denúncia que va presentar Vox contra l’exvicepresidenta i el departament que dirigia. Oltra, tanmateix, va veure’s obligada a dimitir arran de la imputació, així com per la pressió exercida des de l’oposició i l’extrema dreta.

 

Et pot interessar  Cap sorpresa: l'entitat espanyolista Manos Limpias admet que va basar la denúncia contra Begoña Gómez en notícies possiblement falses
Publicitat

Opinió

Minut a Minut