Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La justícia deixa en ridícul la divisó d’Afers Interns dels Mossos per perseguir un agent independentista

|

- Publicitat -

La justícia dona la raó a Albert Donaire, l’agent del cos dels Mossos d’Esquadra que va ser suspès de feina i sou durant set mesos per difondre missatges i consignes independentistes al seu perfil privat de Twitter. Així, el Jutjat Contenciós Administratiu número 11 de Barcelona anul·la la sentència anterior, imposada per la Divisió d’Afers Interns dels Mossos.

Els fets es remunten al passat 20 de juny del 2020, quan el director general de la Policia, Pere Ferrer, va signar una falta disciplinària greu contra Albert Donaire, agent del cos i secretari nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per les declaracions que va fer durant una entrevista com a membre de l’ANC, així com per les seves piulades independentistes. Les accions per les quals sancionen Donaire amb una falta disciplinària greu van tenir lloc, tanmateix, el 2019, i Afers Interns va justificar-la dient que consistien en “actes i conductes que atempten contra la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del Cos i contra el prestigi i la consideració deguda a la Generalitat”.

Publicitat

Algunes de les piulades de Donaire eren les següents: “Quan tallem durant una setmana sencera les principals vies de comunicació de Catalunya veureu si baixen del burro…”, “Independencia DIUja”, “Quina novetat! Per què creieu que volen un poble incult i monolingüe? Perquè els franquistes i els seus hereus puguin seguir controlant al poble a voluntat”, “La catalanofòbia és racisme. Racisme espanyol o castellà contra els catalans. Si en lloc de catalans, parles de xinesos o senegalesos, seria delicte d’odi, però ei,
amb una injustícia que els protegeix la fiscalia que els hi afina…”.

Amb tot, però, la magistrada considera que la sanció imposada a Donaire és desmesurada. Argumenta que la sanció es fonamenta per unes accions que va dur a terme quan no exercia com a policia, i que no està provat que els actes hagin afectat o puguin afectar els seus deures d’imparcialitat i neutralitat en l’exercici de les seves funcions. Destaca també que a cap de les piulades considera una “falta disciplinària greu” es fa referència al càrrec d’agent de Donaire, i exposa també que les “consideracions i opinions abocades mancarien de transcendència si es realitzessin en un àmbit estrictament privat”.

Et pot interessar  Macabra troballa a Badalona: apareix un cap humà a l'entorn de Can Ruti

Així, la magistrada es pronuncia a favor de Donaire, sentenciant que la sanció imposada ha d’anul·lar-se, i deixant en ridícul la Divisió d’Afers Interns dels Mossos, en el seu darrer intent d’apartar els policies independentistes del cos.

Font: La República
Publicitat

Opinió

Minut a Minut