Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La justícia belga reprèn aquest dimarts el cas d’extradició del conseller Lluís Puig

|

- Publicitat -

El Tribunal de primera instància de Brussel·les reprendrà aquest dimarts el cas de l’extradició a Espanya del conseller exiliat Lluís Puig, amb la celebració de la vista inicialment prevista el març però que va ser suspesa a conseqüència del coronavirus.

Puig, reclamat pel Tribunal Suprem per presumpta malversació de diners públic en la causa del procés independentista, està citat a les 9h per comparèixer davant del jutge a la Cambra del Consell de Brussel·les.

Publicitat

Ni la Fiscalia belga ni la defensa de Puig esperen una decisió sobre l’extradició el mateix dia, ja que l’audiència s’ha fixat perquè les parts presenten les seves últimes al·legacions i conclusions, i assumeixen que el jutge es prendrà més temps per reflexionar abans de pronunciar un error.

En tot cas, quan es conegui la sentència sobre l’entrega de Puig les parts tindran encara la possibilitat de recórrer la decisió davant el Tribunal d’Apel·lació i, en última instància, davant la Cort de Cassació.

El conseller Puig ha rebut missatges de suport dels seus excompanys de Govern i de partit a través de les xarxes socials, entre els quals s’hi troba el pres polític Jordi Turull:

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut