Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

La injustícia espanyola, cega: no veu delicte en les difamacions de Pablo Casado a l’escola catalana

El jutge considera que les mentides de Casado sobre l'escola catalana s'emparen en la llibertat d'expressió i no constitueixen un delicte d'incitació a l'odi

|

- Publicitat -

La justícia espanyola demostra una vegada que de justícia no en té res, i decideix arxivar la causa contra l’exlíder del PP, Pablo Casado, i les difamacions que va fer sobre l’escola catalana i el model d’immersió lingüística. El jutjat número 29 de Barcelona considera que les declaracions de Casado s’emparen en el seu dret a la llibertat d’expressió, tot i que ell mateix va reconèixer difondre informació que ni tan sols havia contrastat.

La Generalitat va querellar-se contra Pablo Casado acusant-lo d’injúries i calúmnies, així com d’haver incitat a l’odi contra l’escola catalana, després que el líder popular afirmés durant un acte del PP a Galícia el 2021 que les escoles catalanes impedeixen als alumnes castellanoparlants anar al lavabo, o que els posen “pedres a la motxilla” per parlar en castellà. Aquestes declaracions “clarament” podien incitar l’hostilitat i l’odi contra la societat catalana per tenir una llengua oficial pròpia, segons va al·legar la Generalitat, i eren un clar intent de menysprear públicament la tasca dels docents catalans i el sistema educatiu català.

Publicitat

Casado va declarar com a imputat el passat 20 de març reivindicant que feia ús de la llibertat d’expressió. L’exlíder popular va justificar les seves declaracions assegurant que va fer-les basant-se en la informació que publicava la premsa, la qual ni tan sols va contrastar, amb l’objectiu de denunciar la política lingüística del Govern català.

El jutge del jutjat número 29 ha reconegut que els comentaris de Casado són “desencertats i rebutjables”. No obstant això, resol que no són delicte perquè estan emparats per la llibertat d’expressió que es reconeix a la Constitució Espanyola.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut