Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Espanya liquida la presidència de la Generalitat

El Suprem condemna el president de la Generalitat per desobediència

Agències 28/09/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple monogràfic sobre la monarquia. Imatge del 7 d'agost de 2020. (Horitzontal)

La Sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna d’un any i mig d’inhabilitació imposada al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per un delicte de desobediència, la qual cosa suposa incapacitar-ho per al càrrec que ocupa, segons fonts jurídiques.

L’execució d’aquesta condemna correspon formalitzar-la ara al tribunal que li va jutjar per desobeir a la Junta Electoral Central (JEC), que li va ordenar retirar símbols independentistes durant el període electoral de les eleccions del 28 d’abril de 2019, que és el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Durant la vista pel recurs interposat contra aquesta condemna davant el Tribunal Suprem, celebrada el 17 de setembre passat, la Fiscalia va sol·licitar la confirmació de la sentència condemnatòria, mentre que la defensa del president va argumentar, per demanar la seva absolució, que Torra va ser tractat per la Junta Electoral Central (JEC) com a “minoria nacional” per “tres paraules en una pancarta” que haurien d’emmarcar-se en la seva llibertat d’expressió.

Sentencia_Torra_delito_desobediencia (1)