Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La guerra no s’atura: L’exèrcit rus reprèn l’ofensiva sobre la fàbrica metal·lúrgica de Mariúpol

|

- Publicitat -

L’exèrcit rus ha reprès l’ofensiva sobre la fàbrica metal·lúrgica d’Azovstal, a la ciutat de Mariùpol, assetjada des de fa setmanes perquè Rússia pugui obrir un corredor terrestre entre la península de Crimea i la regió del Donbass. En declaracions al diari ‘Ukrainska Pravda’, el comandant adjunt del batalló d’Azov pertanyent a l’exèrcit ucraïnès, Sviatoslav Palamar, ha assegurat que les forces russes han bombardejat la planta “durant tota la nit” i que els atacs han provocat la mort de dues dones civils. “La situació és molt delicada”, ha reconegut Palamar. La represa de l’ofensiva es produeix dos dies després que l’ONU i la Creu Roja comencessin a evacuar els primers civils refugiats a la fàbrica, una evacuació que va ser parcial.

Els mateixos defensors de la planta metal·lúrgica informen que el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, està al cas de la situació i esperen una reacció “dràstica” per part del govern.

Publicitat

La setmana passada, l’exèrcit rus va anunciar una treva i l’obertura d’un corredor humanitari a Mariúpol perquè els civils refugiats a la fàbrica poguessin ser evacuats a zones controlades per Ucraïna. El diumenge passat, l’ONU i la Creu Roja van començar a traslladar els primers civils a la ciutat de Zaporíjia, uns 230 quilòmetres al nord-oest de Mariúpol.

En declaracions al canal 24/7 d’Ucraïna, l’alcalde de Mariúpol, Vadym Boichenko, ha detallat que només tres dels 14 autobusos que van sortir de la planta metal·lúrgica han arribat a territori ucraïnès. Pel que fa a la resta, encara es desconeix on són. Per altra banda, més de mil civils continuen esperant per ser evacuats de la fàbrica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut