Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El pacte es materialitza: la Fiscalia manté la petició de presó per a Borràs mentre rebaixa la d’Herrero i Pujol

|

- Publicitat -

Gerra d’aigua freda per a Laura Borràs. El Ministeri Fiscal ha resolt mantenir la petició de 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació per a Laura Borràs, mentre que als altres dos acusats, l’informàtic Isaías Herrero i l’empresari Andreu Pujol sí que han vist les seves sol·licituds de presó reduïdes. La Fiscalia, evidenciant el pacte, ha aplicat a Herrero i Pujol l’atenuant de confessió, de manera que la petició de 6 i 3 anys de presó, respectivament, ha quedat rebaixada a 2 anys i a 1 any i 2 mesos. Els acusats també han vist rebaixades les seves penes d’inhabilitació; en el cas d’Herrero, ha passat de 21 anys d’inhabilitació a 4 anys i 6 mesos, mentre que Pujol ha passat de 10 anys a tan sols un mes.

Tots dos acusats van declarar contra Borràs, escenificant així el pacte al qual la defensa de Borràs denunciava que els altres acusats havien arribat amb la Fiscalia per tal d’aconseguir una rebaixa en les penes de presó a canvi d’inculpar la presidenta suspesa del Parlament. A principis de febrer, la notícia d’aquest suposat pacte va copsar els mitjans; l’equip de defensa de Borràs, encapçalat per Gonzalo Boye i Isabel Elbal, va demanar la suspensió del judici en considerar que l’expresidenta de la ILC havia quedat en una situació “d’indefensió jurídica”, ja que mentre van durar les investigacions tots tres havien compartit l’estratègia de defensa, un fet que va canviar 72 hores abans de l’inici de la vista oral.

Publicitat

Després de set sessions de judici, la fiscal Teresa Duerto ha assegurat en aquesta darrera que Borràs ha comès un delicte de prevaricació en concurs amb falsedat documental, després que presumptament adjudiqués “a dit” 18 contractes menors a Isaías Herrero perquè desenvolupés la pàgina web i altres feines digitals per a la ILC. Borràs en tot moment ha defensat la seva innocència, assegurant que tot el que feia comptava amb el vistiplau tant de l’administració de la ILC com dels interventors del Departament de Cultura. Els testimonis que han declarat en aquest judici tampoc s’han posat d’acord; mentre alguns, com l’administrativa Assumpta Pagespetit declarava que havia alertat Borràs nombroses vegades de les irregularitats que cometia, els exconsellers de Cultura Ferran Mascarell i Santi Vila asseguraven que ningú els havia alertat d’aquestes irregularitats.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut