Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

La Fiscalia no cedeix la repressió: S’oposa de nou al permís de Jordi Sànchez per sortir de la presó

Insisteixen en dir que el pres polític “no demostra una veritable assumpció delictiva”

Redacció
Redacció 11/05/2020
Pla americà de Jordi Sànchez sortint de Lledoners acompanyat de la seva dona i la seva filla i saludant amb el polze aixecat. Imatge del 25/01/2020 (horitzontal)

La Fiscalia de Pedro Sánchez, la que en campanya va assegurar que el Gobierno controlava, s’ha oposat a què es concedeixi un permís al pres polític, Jordi Sànchez per sortir uns dies de la presó, tal com va acordar la junta de tractament de la presó de Lledoners. Es tracta d’un permís penitenciari d’entre 3 i 7 dies i, després de rebre el posicionament del fiscal, la jutge de vigilància penitenciària haurà d’aprovar o denegar el permís de Sánchez. En l’escrit d’oposició, el fiscal recorda que Sànchez va ser condemnar en una “data relativament recent”, que està molt lluny de complir les tres quartes parts de la condemna (que es preveu el juliol de 2024) i que al gener just va complir el primer quart de la pena.

També critica que “no hi ha una veritable assumpció delictiva” en el posicionament de Sànchez respecte als fets pels quals va ser condemnat, la qual cosa el fiscal veu imprescindible perquè se li pugui concedir qualsevol permís.

Com ja és costum, la Fiscalia assenyala que Sànchez no ha participat en cap programa de tractament específic pel delicte pel qual va ser condemnat, el de sedició, i per tant veu improcedent atorgar el permís.