Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La fiscalia investiga per delicte d’odi els agredits a Manresa el 2018 quan penjaven una estelada

|

- Publicitat -

El ministeri fiscal investiga per delicte d’odi els 13 joves que, al juliol del 2018, van ser agredits mentre penjaven una estelada a la plaça Onze de Setembre de Manresa. Els independentistes, que pertanyien als CDR, van denunciar els quatre agressors, coneguts a la comarca per la seva activitat ultra, però aquests també van respondre amb una altra denúncia i ara la Fiscalia els investiga a tots. Aquest dijous els 13 joves, sis dels quals van patir agressions, han declarat en seu judicial. Tots ells s’han remès a la declaració que van fer en seu policial i no han respost a les preguntes de la fiscalia ni tampoc a les dels advocats dels ultres. A les portes dels Jutjats, una trentena de persones s’han concentrat per donar-los suport.

Els 13 joves que al juliol del 2018 van ser agredits per penjar una estelada a Manresa han hagut de declarar aquest dijous als Jutjats de la capital del Bages. D’una banda, com a víctimes i testimonis dels fets, però també com a investigats per un delicte d’odi. Un d’ells és el regidor de Fem Manresa, Jordi Trapé, qui ha lamentat que la Fiscalia “jugui a donar cova al feixisme”. “És surrealista”, ha afegit. Com a conseqüència dels fets, set independentistes van resultar ferits. Tres van ser atesos al mateix lloc per l’ambulància del SEM, que en va haver de traslladar dos a l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Publicitat

La declaració dels tretze joves ha durat menys d’una hora, ja que tots ells s’han remès a la declaració que ja van fer en seu policial i no han respost a les preguntes de la Fiscalia. L’advocat dels quatre ultres, que ja van declarar fa uns dies, no s’ha presentat. A les portes dels Jutjats, una trentena de persones s’han concentrat per donar-los suport. Els quatre agressors són coneguts a la comarca i acumulen nombrosos antecedents per fets similars.

Et pot interessar  La C-16 entre Manresa i Terrassa serà gratuïta de dilluns a divendres per a tots els vehicles a partir de la tardor
Publicitat

Opinió

Minut a Minut