Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La fiscalia demana gairebé 6 anys de presó per a Laura Solé, la jove detinguda a Tarragona en les protestes postsentència

Sol·licita també quatre anys de presó per a un altre dels joves detinguts aquella nit

Redacció
Redacció 03/02/2021
La Policia Nacional espanyola colpejant un manifestant mentre el detenien a l'inici de les càrregues policials en la quarta nit d'aldarulls a Tarragona el 18 d'octubre del 2019.

La fiscalia sol·licita 5 anys i 11 mesos de presó per a Laura Solé, la jove detinguda a Tarragona el 17 d’octubre del 2019 en el marc de les protestes postsentència en aquesta ciutat. Les imatges de la seva detenció van colpir perquè agents de paisà de la policia espanyola la van segrestar, agredir i arrossegar per terra com recorden els vídeos recollits en aquests tuits. La petició de la fiscalia és escandalosa atès que la detenció va ser arbitrària i no va haver-le lesions de cap mena a cap policia. El que es perseguiria i condemnaria en una democràcia és una actuació policial tan brutal i desproporcionada com aquesta.

https://twitter.com/hitensdret/status/1356862118621032449

Laura Solé no és l’única que ja coneix la petició de fiscalia. La vallenca Itziar Guinovart ha donat a conèixer el cas del seu germà, també detingut aquella nit per policies espanyols de paisà quan tornava cap al cotxe. Li demanen 4 anys de presó.