Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

La Fiscalia de Sánchez es negarà a investigar el rei emèrit a partir de la querella d’Òmnium, segons fonts jurídiques

Expliquen que la querella del col·lectiu independentista és “de baixa qualitat” i els fets del seu relat no es plasmen a les proves que han presentat

Redacció
Redacció 05/08/2020
Imatge del jutge Manuel Marchena / ACN

Manuel Marchena, el president de la Sala Segona del Tribunal Supremo, s’ha vist obligat a preguntar al ministeri Fiscal si cal investigar la querella que va posar Òmnium cultural contra Juan Carlos I per ocultar diners il·legalment en comptes de Suïssa. D’aquesta manera hi hauria la possibilitat que la fiscalia informés que considera que s’aporten indicis suficients per iniciar un procediment penal contra el monarca.

Malauradament, i en la línia de la defensa de la monarquia que té la justícia espanyola, fonts jurídiques han avançat al diari VozPopuli que “la baixa qualitat de la querella interposada pel col·lectiu independentista català” permetrà al ministeri negar-se a fer la investigació, al·legant que la denúncia es basa en retalls de premsa que no demostren les informacions del relat que explica Òmnium Cultural al seu escrit. És un intent fallit més de col·lectius que busquen una república, que sempre topen amb uns tribunals completament lleials a la monarquia.

Relacionats