Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La fiscalia de Sánchez demana al Suprem que suspengui el 100.2 a tots els presos polítics

|

- Publicitat -

La fiscalia ha demanat aquest dimecres al Tribunal Suprem que suspengui immediatament l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari a tots els polítics independentistes presos. D’aquesta manera, aprofiten la decisió del mateix Suprem que la setmana passada es va declarar competent per autoritzar o denegar aquest article. Els fiscals Javier Zaragoza i Jaime Moreno recorden que el ministeri públic ha recorregut l’aplicació de l’article en tots els casos, encara que no hagin arribat al Suprem. A això, s’hi suma la suspensió del tercer grau a cinc dels reclusos.

La mesura, basada en la mateixa resolució de l’alt tribunal respecte al 100.2 de l’expresidenta de Parlament Carme Forcadell de la setmana passada, és complementària de la suspensió cautelar del tercer grau acordada aquest dimarts per a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart arran del recurs presentat pel ministeri públic.

Publicitat

Segons ha avançat ‘El Mundo’, en un escrit de tot just dues pàgines s’informa a la Sala Segona del Suprem que el ministeri públic ha impugnat davant dels jutjats de vigilància la concessió dels permisos que per aplicació de l’article 100.2 gaudien tots els condemnats per l’1-O. D’acord amb el criteri establert pel propi Suprem en relació amb Forcadell, aquestes impugnacions han de tenir efecte suspensiu. Per aquest motiu demana al Suprem que ho acordi a mesura que rebi les impugnacions de les audiències que abans d’aquesta interlocutòria s’encarregaven de resoldre-les.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut