Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La delegació catalana per la taula de diàleg estarà formada per Torra, Aragonès, Puigneró, Bosch, Artadi, Vilalta, Jové i Rius

|

- Publicitat -

El Govern ha comunicat que la delegació catalana per a la taula del diàleg estarà encapçalada pel president, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, els consellers Jordi Puigneró i Alfred Bosch, els diputats Elsa Artadi (JxCat), Marta Vilalta i Josep Maria Jové (ERC) i l’excap de gabinet dels presidents Puigdemont i Torra, Josep Rius. En un comunicat, l’executiu considera que la representació catalana hauria d’estar integrada per Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Marta Rovira però que la seva situació de “presó i exili” “impedeix un funcionament normal de negociació”. Detallen que Torra i Aragonès només acudiran a les reunions d’obertura i en les que s’hagi de segellar acords amb la part espanyola “si fos el cas”.

En canvi, la resta de representants esmentats assistiran a totes les reunions i seran la delegació permanent que retrà comptes al president i al vicepresident.

Publicitat

Segons el comunicat, el consell executiu de dimarts aprovarà un acord de Govern que nomenarà els membres que formaran part de la delegació a la taula de negociació, que s’ha de constituir aquest dimecres i de la qual el govern espanyol ja en va anunciar la composició de la seva delegació, encapçalada per Pedro Sánchez i amb Pablo Iglesias, Carmen Calvo, Carolina Darias, Salvador Illa, Manuel Castells.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut