Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

La CUP talla en sec les esperances d’Aragonès amb els pressupostos catalans

|

- Publicitat -

La CUP replica a Aragonès que està “lluny” d’arribar a un acord per aprovar els pressupostos catalans. Ho ha dit la diputada Eulàlia Reguant aquest divendres en una entrevista al diari ‘Ara’, on ha assegurat que els comptes són “excessivament continuistes”. Així, la diputada ha contradit les declaracions del president Aragonès d’aquest mateix divendres a la Cadena Ser, on ha explicat que s’estan “aproximant posicions” amb la CUP per tirar endavant els pressupostos del 2022. Segons ha dit Reguant, el Govern ha fixat el 9 de novembre per aprovar-los. Així mateix, la diputada cupaire ha explicat que han posat sobre la taula una pujada d’impostos, proposta amb què el conseller d’Economia, Jaume Giró, va ser “taxatiu” dient que no.

La portaveu de la CUP ha subratllat que el seu partit estarà “fins al final” per arribar a una entesa i ha assegurat que seria una “mala notícia” no fer-ho. Així mateix, davant la voluntat d’Aragonès de validar els comptes amb la CUP, Reguant ha retret que l’executiu “amb qui aprova més coses” és amb el PSC. “El Govern ha dit sempre que el soci preferent era la CUP, però després quan mirem què passa al Parlament en les votacions i veiem que tenen tendència a què el soci preferent siguin els socialistes”, ha criticat la diputada cupaire.

Publicitat

En qualsevol cas, des de la CUP asseguren que no se’n penedeixen d’haver investit Pere Aragonès com a president. “Hem d’avançar en canvis profunds, però esperem que els canvis es reflecteixin”, ha subratllat Reguant. En aquesta línia, ha demanat reformes en el model d’ordre públic o en qüestions relacionades amb l’habitatge.

Et pot interessar  Aragonès diu que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

En l’entrevista amb el periodista Antoni Bassas, Reguant també ha parlat sobre la taula de diàleg, que ha reiterat que “com a molt” té dos anys de marge. Malgrat tot, ha alertat que “es pot donar per acabada abans”. Així mateix, ha lamentat que no s’hi pugui parlar d’amnistia i autodeterminació i ha insistit en què la “millor eina” per desencallar la situació és un referèndum.

Sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, Reguant ha assegurat que no comparteixen apostar per un “model de macro projectes”. “El que signifiqui més turistes en una ciutat i en un país saturat, entenem que no és el que ha de ser”, ha justificat. En la mateixa línia, ha reiterat que la CUP veu “insuficient” el decret de renovables, ja que consideren que les mesures són “poc concretes”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut