Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP se’n fot de les picabaralles de JxCat i ERC pel cas Borràs

|

- Publicitat -

La CUP-NCG emplaça JxCat i ERC a formular una proposta per evitar “un nou vodevil” en l’independentisme si s’acaba obrint judici contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs. El diputat Xavier Pellicer ha dit a Ràdio4 que esperen la proposta dels partits “per sortir d’aquí, perquè era previsible”. Sobre la suspensió de Borràs, Pellicer ha dit que “els reglaments estan per a aplicar-los”, tot i que tampoc es pot ser aliè “al context de repressió independentista”. “Prendrem les decisions que considerem convenients quan ho considerem convenient”, ha resumit. D’altra banda, els anticapitalistes no descarten demanar la dimissió de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, per la gestió de la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern.

Sobre el cas Borràs, Pellicer diu que s’emmarca “en dues coordenades molt clares: la tolerància zero a la corrupció i no ser aliens a un context de repressió al moviment independentista”. Pellicer ha dit que durant la campanya electoral ja van advertir que “aquest moment arribaria”. “Estem a l’espera que la fiscalia faci el seu escrit, que previsiblement hi hagi l’obertura del judici oral, i emplacem als partits que la van situar com a presidenta del Parlament que expliquin quina proposta tenen per sortir d’aquí i que alhora això no sigui un nou vodevil en el moviment independentista”, ha raonat.

Publicitat

D’altra banda, la CUP denuncia que el Govern està seguint “una pauta comuna” amb la promoció de grans esdeveniments. “Quin sentit tenen els JJOO d’hivern? Són l’enèsim culebrot, un projecte faraònic”, ha carregat Pellicer, que ha posat en el mateix sac la Copa Amèrica que Barcelona acollirà el 2024. “Són propostes que només volen vendre fum i que responen a l’agenda de Foment del Treball, no a un govern pretesament d’esquerres”, ha etzibat Pellicer.

Et pot interessar  Junts diu que el 12-M està en joc "el futur de la llengua" i carrega contra Illa: "No mourà ni un dit pel català"

Sobre la candidatura dels JJOO, la CUP critica la “falta de transparència” de l’executiu: “No pot ser que tingui més informació el COI o el govern d’Aragó que els ciutadans que suposadament han de ser consultats”. Per això els anticapitalistes no descarten, a hores d’ara, acabar demanant la dimissió de Vilagrà, “en funció de com evolucioni” tot plegat.

En l’entrevista, el diputat de la CUP admet estar “francament” decebut amb el president del Govern, Pere Aragonès. “Se’ns va traslladar l’oportunitat que hi hagués un president d’un partit d’esquerres i no veiem canvis entre legislatura, més enllà d’alguns matisos”, ha lamentat. I és que els anticapitalistes creuen que l’enfocament de l’executiu d’Aragonès “segueix en les vies de la sociovergència republicana, i fiant-ho tot a projectes faraònics”.

De cara al ple de la setmana que ve, els cupaires han presentat una moció que demana el cessament i reprovació del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. “Ha fet tot el contrari del que s’esperava, ha amagat el cap sota l’ala i s’ha espolsat les responsabilitats”, ha criticat Pellicer, que espera que la resta de grups donin suport a la iniciativa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut