Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La CUP reclama a Sánchez: autodeterminació, abolir la monarquia, sortir de l’OTAN i fer una reforma fiscal

Els anticapitalistes també proposen nacionalitzar la xarxa energètica i el parc d’habitatge de la SAREB

Redacció 13/07/2022
El diputat de la CUP al Congrés Albert Botran intervé al faristol després de la compareixença de Pedro Sánchez per la situació a Ucraïna. Data de publicació: dimecres 02 de març del 2022, 14:06 Localització: Barcelona Autor: Congrés dels Diputats

La CUP reclama el Gobierno en les propostes de resolució del debat de política general al Congreso, a reconèixer “el legítim exercici del dret a l’autodeterminació dels pobles de l’estat espanyol”, a “impulsar l’abolició de la monarquia”, a “sortir de l’OTAN” i a fer una “reforma fiscal progressiva” que augmenti els impostos a les grans fortunes. Els anticapitalistes veuen fonamentals totes aquestes qüestions per començar a treballar.

A més, els anticapitalistes també exigeixen “controlar els preus de béns bàsics com els subministraments energètics i certs aliments”, “nacionalitzar la xarxa de producció i distribució d’energia”, “nacionalitzar el parc d’habitatge dels pisos propietat de la SAREB” i “reduir la despesa militar”.

Pel que fa a l’àmbit dels drets i les llibertats, la CUP també reclama la derogació de la ‘llei mordassa’, modificar la llei d’amnistia de 1977 per permetre jutjar els crims franquistes, la derogació de la llei d’estrangeria o impulsar “una investigació transparent sobre la vinculació de diversos estaments oficials de l’Estat en operacions il·legals per perseguir l’independentisme català i basc”.