Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP ho té clar: “Pedro Sánchez no té voluntat real de negociar”

|

- Publicitat -

La CUP creu que el president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha evidenciat que “no hi ha voluntat real de negociar” en refredar la possibilitat d’una nova cita de la taula de diàleg al gener. Sánchez va afirmar que ara la prioritat és “superar la pandèmia” i “protegir els ciutadans davant òmicron”. En declaracions a l’ACN, el diputat de la CUP Xavier Pellicer ha avisat que l’espai entre executius ja va néixer “tocat de mort” i ha constatat que “sense voluntat real, que amb l’actual conjuntura no hi és, difícilment podrà avançar”. Després que el president espanyol celebrés que Catalunya “viu en una normalitat millor” que la de fa quatre anys, Pellicer ha replicat que el país “està millor per qui no vol que canviï res”.

Sánchez va allunyar una nova trobada de la taula entre governs en la seva compareixença de balanç del 2021. “És lògic que ara les prioritats urgents siguin altres. Ja els direm quan es reunirà”, va contestar, a preguntes dels periodistes. Per a Pellicer, aquesta resposta “reitera” la posició dels anticapitalistes: “Que no hi ha una voluntat real de negociar per resoldre el conflicte polític, ni per l’autodeterminació, ni per l’amnistia ni per respondre els drets col·lectius dels catalans”.

Publicitat

Pellicer opina que la prioritat ara hauria de ser “garantir els drets civils i polítics dels ciutadans” i considera que “no s’està garantint ni en l’àmbit de la salut, ni de drets laborals amb la ‘reformeta’ laboral que perpetua les pitjors qüestions que hi havia introduït el PP, ni els drets nacionals”. En aquesta línia, el diputat creu que la prioritat és “no garantir cap dret social ni cap dret nacional” i “seguir retallant, seguir l’agenda de la patronal, negar els drets i seguir amb la repressió”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès

El diputat dels anticapitalistes també ha lamentat “l’intercanvi de cromos” amb els comptes del Govern, l’executiu espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i a la Diputació de Barcelona. “Catalunya està millor per qui no vol que canviï res”, ha conclòs Pellicer. També ha advertit que aquestes “aliances” entre forces en diferents administracions construeixen el relat que s’està millor “perquè no canvia res, es mantenen les desigualtats i les injustícies de les darreres dècades”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut