Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La CUP denuncia que el dictamen del CGE denota que la llei del català és un “retrocés històric”

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Laia Estrada ha assegurat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que avala la llei del català demostra que aquesta suposa un “retrocés històric per la cohesió social i per la llengua”.

Així mateix, Estrada ha demanat a ERC i Junts que retirin immediatament la llei i “si no ho volen fer, que parlin clar i expliquin als seus votants que el CGE està avalant donar cobertura legal a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)”. “En un context de retrocés d’ús del català, l’única forma de fer front a la sentència que no es fonamenta en criteris pedagògics, sinó en criteris ideològics, és fer un front social i polític en defensa de l’escola catalana per fer impracticable la seva aplicació”, ha afirmat contundentment.

Publicitat

Estrada ha recordat que la CUP va presentar una proposició de llei pròpia per defensar la immersió lingüística fent del català l’única llengua vehicular a les aules. En aquest sentit, ha volgut insistir en la necessitar de construir un bloc ampli de consens: “Construir el front comú ampli amb el conjunt de la comunitat educativa per fer inviable l’aplicació de la sentència”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut