Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La CUP denuncia que el dictamen del CGE denota que la llei del català és un “retrocés històric”

Estrada demana a ERC i Junts que retirin immediatament la llei i expliquin “clarament” que la norma dona “cobertura política” a la sentència del TSJC

Redacció 07/06/2022
La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada

La diputada de la CUP Laia Estrada ha assegurat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que avala la llei del català demostra que aquesta suposa un “retrocés històric per la cohesió social i per la llengua”.

Així mateix, Estrada ha demanat a ERC i Junts que retirin immediatament la llei i “si no ho volen fer, que parlin clar i expliquin als seus votants que el CGE està avalant donar cobertura legal a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)”. “En un context de retrocés d’ús del català, l’única forma de fer front a la sentència que no es fonamenta en criteris pedagògics, sinó en criteris ideològics, és fer un front social i polític en defensa de l’escola catalana per fer impracticable la seva aplicació”, ha afirmat contundentment.

Estrada ha recordat que la CUP va presentar una proposició de llei pròpia per defensar la immersió lingüística fent del català l’única llengua vehicular a les aules. En aquest sentit, ha volgut insistir en la necessitar de construir un bloc ampli de consens: “Construir el front comú ampli amb el conjunt de la comunitat educativa per fer inviable l’aplicació de la sentència”.