Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La CUP avala el fons del Govern però reclama que no hi hagi “represaliats de primera i de segona”

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP-NCG al Parlament Laia Estrada ha considerat “correcta” la decisió del Govern de crear un fons complementari per sufragar reclamacions com ara les del Tribunal de Comptes. En una roda de premsa aquest dimarts, ha demanat a la Generalitat que “sempre” faci costat a la “gent represaliada per defensar els drets” i ha avalat “tota mesura que vagi en aquesta direcció”. No obstant això, ha advertit que no hi pot haver “represaliats de primera i de segona” i ha exigit al Govern que deixi de ser acusació particular en casos que afecten independentistes i que els doni suport “sense fissures”.

Estrada també s’ha referit al tancament de l’oci nocturn per frenar els contagis de covid-19 a Catalunya i ha apuntat que “pot ser una mesura, però no l’única”. “Cal posar el focus en l’atenció primària”, ha afirmat, dotant-la de més recursos, diferenciant els espais que atenen a infectats pel coronavirus dels que no, garantint que no es perden treballadors i intervenint si cal els recursos de la sanitat privada.

Publicitat

“Tenim ja una cinquena onada constatada i, de nou, hem tingut una manca de previsió”, ha lamentat. Per a la diputada anticapitalista, s’han repetit els errors de l’estiu passat amb una desescalada “descontrolada” que ha acabat “accelerant els contagis”. Per això, ha reivindicat que es facin tests d’antígens massius a la població per frenar el virus i evitar que els ciutadans s’hagin d’adreçar a clíniques privades que han “duplicat” el preu de les proves. “Novament veiem que la sanitat privada es lucra a costa de la pandèmia”, ha deplorat.

Estrada ha aprofitat la seva intervenció per presentar una de les iniciatives que la CUP-NCG durà al ple del Parlament: la petició al Govern perquè creï una energètica pública. Els anticapitalistes volen que aquesta companyia gestioni les centrals hidroelèctriques les concessions de les quals caduquin els propers anys i el sistema de càrrega de cotxes elèctrics i que es basi en fonts d’energia renovable.

Et pot interessar  La CUP insta el Govern a "trencar l'acord" amb el PSC i no "fer de comparsa de les polítiques de la dreta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut