Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La CUP acusa ERC i Junts de “continuar encallats als despatxos”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP al Parlament Xavier Pellicer ha criticat que ERC i Junts “continuen encallats als despatxos, d’esquena a la ciutadania i a les necessitats socials” malgrat la situació d’emergència i la necessitat d’obrir un nou cicle que pensa que hi ha a Catalunya, i els ha demanat que arribin a un acord per formar govern. En una conferència de premsa aquest dimarts al Parlament, Pellicer ha assegurat que hi ha un Govern en disfuncions, que es dedica a repartir diners a l’empresa de gimnasos DIR”, i ha criticat que hi ha incertesa respecte al repartiment dels fons europeus i descontrol en l’àmbit de l’habitatge.

“S’allarguen les velles receptes de no anar enlloc i no reforçar els febles sinó els forts”, ha lamentat el diputat cupaire, que ha desitjat que la reunió d’aquest dimarts entre el vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, a Lledoners (Barcelona) “serveixi per arribar a un acord”. Pellicer ha demanat que l’independentisme estigui a l’alçada i surti de l’atzucac de manera urgent: “Fan falta cimeres de país i posar el país al centre, per sobre del repartiment de cadires”, ha subratllat en referència a les negociacions entre ERC i Junts que encara han d’abordar l’estructura del Govern.

Publicitat

Ha qualificat de “qüestió tacticista” l’ultimàtum de l’1 de maig que ha fet ERC a Junts per arribar a un acord, i ha afegit que les converses es produeixen als despatxos i que no són l’element fonamental, després de la qual cosa ha afegit que la CUP s’ha ofert per ajudar que avancin les negociacions. “El nostre rol serà el que faci falta en cada moment”, ha afirmat el diputat cupaire, que ha valorat positivament que es formi un executiu amb ERC i Junts, però ha afegit que tampoc no els sembla malament que hi hagi un govern dels republicans en solitari i que el més prioritari és que comenci la legislatura.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès

Pel que fa al paper de la CUP en les negociacions, Pellicer ha concretat que continuen treballant per aprofundir en l’acord “de mínims” amb ERC, i també parlen amb Junts sobre qüestions que consideren hemorràgies que s’han d’abordar amb més urgència. Ha explicat que la setmana passada es van reunir amb Junts per parlar de manera general i que aquesta tractaran qüestions polítiques concretes; també hi ha hagut reunions a tres bandes, i Pellicer ha subratllat que no entraran “a taules que no serveixen per avançar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut