Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

[Vídeo] La cancel·lació del Pride a Palma: Una agredolça victòria popular

|

- Publicitat -

L’escàndol del Pride a Palma s’ha fet insostenible i, com era previsible, ha acabat esclatant. L’organització en mans d’ELLA Global Community i l’Ajuntament ha evidenciat que la lluita LGTBI és vista com una oportunitat —o una excusa més— per malvendre la ciutat. Tot plegat, com hem explicat, donant l’esquena al col·lectiu, al poble i a la llengua del territori. Fins i tot, amb la ultradreta convidada.

Ben Amics — l’associació LGTBI de les Illes Balears— s’ha posicionat públicament en contra i ha reclamat la destitució de la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas i la cancel·lació del Pride Week, que finalment s’ha materialitzat. Sens dubte, una victòria popular. Tanmateix, no deixa de ser agredolça perquè el col·lectiu hauria de poder celebrar l’Orgull sense aquesta carrera d’obstacles i amb un suport institucional real.

Publicitat

L’empresa de Kristin Hansen —“la gent de camp mai no ha vist una lesbiana”— ja trama una ofensiva. Després de totes les controvèrsies i malestar que ha creat, ELLA anuncia que prendrà accions legals contra Cort i Ben Amics. I ho fa amb una amenaça: “El poble mallorquí ho pagarà amb els seus doblers”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut